Model

Model

Appsolute Vital BV ontwikkelt producten op basis van een model die lichaamsprocessen simuleren die een rol spelen bij inspanning en rust. Het model kent een aantal variabelen die bij de sporter worden gemeten. Een belangrijke is de intensiteit van de training omdat deze voor een groot deel bepaalt welke factoren er worden getraind. Intensiteit wordt vaak uitgedrukt in trainingzones gebaseerd op aerobe en anaerobe drempel. Die worden na een test vaak weergegeven in vaststaande zones uitgedrukt in hartslag, snelheid of vermogen. Het probleem hier is dat in de praktijk deze zones niet vaststaan en juist afhankelijk zijn van hoe fit je bent. Na een zware training zijn bepaalde systemen moe en zal een bepaalde intensiteit al bij een lagere hartslag worden bereikt. Grote variatie zijn ook mogelijk door prestatieverbetering, ziekte of andere stress.

Zo analyseren onze producten de inspanning die iemand levert aan de hand van hartslagvariabiliteit (hrv - hartslagband), snelheid (gps - smartphone) en / of vermogen (vermogensmeter). Het model is zelflerend en past zich steeds beter op een persoon aan. Na enkele trainingen geeft het model een goed beeld van de vorderingen.

AppsoluteTraining zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van de prestatie bepalende factoren zoals kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Trainen van deze factoren zorgt voor een gevarieerde training met veel afwisseling. Elke training traint een sporter specifiek op een of meerdere prestatiebepalende factoren.

De supercompensatie van één factor heeft in meer of mindere mate ook een (positieve) invloed op de andere factoren. Door de specifieke trainingen voorkom je ‘opvul’ trainingen die weinig bijdragen aan vooruitgang. Je traint dus effectiever, efficiënter en afwisselender. Dit vergroot naast de vooruitgang ook de motivatie. Een ander voordeel is dat het de kans op overtraindheid, blessures en ziekten sterk verkleind.

Een test onder gecontroleerde omstandigheden bijvoorbeeld op een testfiets, een hardloopband of op een atletiekbaan maakt dat iemands fysieke waarden en onderlinge verhoudingen daarvan nog sneller en nauwkeuriger onderdeel van het model zijn.

Appsolute Training is gebaseerd op modellen van de lichaamsprocessen die een rol spelen bij de prestatie bepalende factoren en zo precies het effect aangeeft van een trainingsprikkel. Zo is tijdens een inspanning steeds nauwkeurig in beeld of de inspanning nog leidt tot supercompensatie of juist tot een blijvende vermindering van prestatie leidt.


Voor een demonstratie over de toepassing neem contact op met Oskar de Kuijer