AppsoluteTraining centrum Vital4me

Vitaal zijn en je vitaal voelen staat voor iedere persoon aan de basis van het leven. Om je lekker te voelen, om je werk goed en met plezier te doen en/ of om prestaties te leveren. Dit geldt ook daar waar mensen samen leven of werken in gezin, sportclub, organisatie of bedrijf.

Vital4me wil mensen en bedrijven bewust maken en helpen om hun vitaliteit te vergroten. We merken in onze trajecten – individueel, met groepen en in organisaties – dat er heel veel rendement is te behalen. Investeringen verdienen zich op korte termijn dubbel en dwars terug.

De belangrijkste drijfveer van Vital4me is het geloof en de wetenschap dat mensen en organisaties beter functioneren vanuit passie en kracht. En daarmee meer plezier beleven en tot betere prestaties komen. Of het nu gaat om werk, vrije tijd of sport.

Daarom ook ondersteunt Vital4me mensen (nog) vitaler te worden. Wij hebben jarenlange ervaring met organisaties, met de begeleiding van (top)sporters, in de gezondheidszorg en met cliënten met chronische vermoeidheid.

In ons centrum nabij Leiden brengen wij medische, wetenschappelijke en sportfysiologische principes bijeen om iedereen op en top vitaal te maken. Wij kijken naar zowel de lichamelijke als de mentale kant. Hartslagvariabiliteit is één van de aspecten van onze unieke en laagdrempelige aanpak.

Vital4me biedt gebundelde expertise op het gebied van vitaliteit. Voor jou als persoon maar ook voor een bedrijf, een organisatie of en (sport)club. Wij zijn experts op het in beeld brengen van vitaliteit, opstellen van training en herstelprogramma's en de begeleiding van personen en groepen.
Neem contact met mij op voor meer informatie
 


Vitaliteit rendeert

Vitaal zijn is de basis van het leven. Om je lekker te voelen, om je werk te doen en om prestaties te leveren. Ook daar waar mensen samen leven of werken in gezin, sportclub, organisatie of bedrijf. Daarom vindt de overgrote meerderheid van de mensen vitaliteit zo belangrijk.

Uit onderzoek blijkt dat vitale mensen meer plezier hebben in het leven, meer presteren en minder snel ziek worden. Wat wilt je nog meer?
Neem contact met mij op voor meer informatie om aan mijn vitaliteit te werken
 


Maak nu een afspraak en krijg inzicht in jouw vitaliteit en trainingzones

Standaard bieden wij de volgende testen aan:
-        Bepaling vitaliteit € 45
-        Health check € 25
-        Rustmeting € 30
-        Inspanningstest met trainingszones € 89
-        Maximaal test € 79
-        Volledige test (bepaling vitaliteit, health check, rustmeting en inspanningstest met trainingzones) € 139
-        Volledige test, trainingszones en 6 weken trainingsprogramma € 159
-        Persoonlijk trainingsprogramma per 6 weken € 45
Boek een test
 

Hoe vitaal ben jij?

In 30 minuten heeft u met AppsoluteTraining en een persoonlijk gesprek een duidelijk beeld van jouw vitaliteit.

Dat beeld bestaat uit jouw algemene vitaliteitscore en scores op alle details. Met de rapportage en het persoonlijk gesprek krijg je concrete handvatten om je vitaliteit (verder) te verbeteren.

De vitaliteit test bestaat uit health check, een meting met een hartslagband hoe jij in rust functioneert, een rapportage en een persoonlijk gesprek om het resultaat te bespreken.
Meer informatie over de vitaliteit test.
 
Neem contact met mij op voor een test.


Bepaal je trainingzones

Om vooruitgang te boeken en je persoonlijke doelen te realiseren is gericht trainen belangrijk. Ook voor het plezier en de motivatie is dat van belang. Wij stellen persoonlijke programma's op of geven richtlijnen mee voor coach of begeleider.

In de praktijk blijkt dat maar liefst 50% van de mensen te zwaar of te licht traint. Dat leidt er bijvoorbeeld toe dat mensen hun persoonlijke doelen niet halen of veel te moe zijn door het bewegen. Met weerzin of afhaken tot gevolg.

De AppsoluteTraining inspanningtest is ideaal om haalbare persoonlijke doelstellingen te bepalen en deze door het volgen van een persoonlijk trainingsprogramma ook te bereiken. De inspanningstest heeft ten doel het maximale vermogen, de maximale opname van zuurstof en de waarden van de verschillende verbranding of trainingzones vast te stellen. Dit maakt dat u gerichter aan vitaliteit werkt en beter traint.
Meer informatie over de inspanningstest
 
Neem contact met mij op voor een test
 


AppsoluteTraining

Alleen klanten van het centrum kunnen gebruik maken van de unieke app voor trainen op je fitheid met smartphone of smartwatch: AppsoluteTraining. Je traint op de vorm van de dag: je trainingszones en trainingintensiteit passen zich tijdens je work-out automatisch aan jouw fitheid (of vermoeidheid) aan! Zo train je nooit te hard of te zacht en combineer je een optimaal rendement met plezierig trainen.
Neem contact met mij op voor meer informatie over lidmaatschap en trainen met de app.


Mijn trainingsprogramma

Wij schrijven trainingsprogramma's om de maximale trainingseffectiviteit zo dicht mogelijk te benaderen.

Principes die wij hierbij toepassen zijn:
-        training in verschillende zones van het lichaam
-        periodisering met plek voor algemene trainingsdoelen en specifieke (prestatie)momenten
-        goed herstel (rust) na de training
-        verbetering van het ademhalingspatroon

Bij het gebruiken van AppsoluteTraining haal je nog meer uit je training. AppsoluteTraining geeft de (dynamische) trainingszones eenvoudig weer met kleuren en meet de vooruitgang op weg naar jouw eigen doel, zoals een persoonlijk record op de 5 kilometer.

Met dit systeem is een training altijd effectief, want deze is afgestemd op jouw actuele fitheid. Als je bijvoorbeeld tijdens de training vermoeid raakt, past AppsoluteTraining de trainingsintensiteit automatisch aan de lagere snelheid en hartslag aan. Door deze aanpassing van de trainingszones train je nooit te veel, maar ook nooit te weinig. Dus maximale vooruitgang met minimale kans op overtraining!

Vanzelfsprekend zijn de programma’s daar dan op afgestemd.

Fysieke voorbereiding vormt de basis voor (top)prestaties, bij winnen komt meer kijken. Uiteraard is talent dan een eerste vereiste. Bovendien speelt ook bij veel duursporten tactiek een belangrijke rol. Wij zijn echter van mening dat de tactische component in duursport vooral een rol gaat spelen als er een stevige basis gelegd is. Pas dan is er voldoende fysiek vermogen en mentale rust voor een tactisch spel. En andersom kunnen tactisch sterke atleten nog vaak wel degelijk iets aan hun basis verbeteren.
Neem contact met mij op voor meer informatie over trainingsprogramma


Mijn personal coach

Wij helpen je graag de juiste trainingzones te bepalen, met het juiste trainingschema afgestemd op jouw ambitie en situatie en adviseren je verder graag over alle andere zaken die met het sporten te maken hebben. Als experts op het gebied van gebruik van modellen van lichamelijke processen en gebruik van je persoonlijke hartslagvariabiliteit bieden wij bovendien vele extra mogelijkheden.

Onze medewerkers hebben zelf ook een jarenlange ervaring in diverse sporten. Met onze testen en begeleiding op basis van hartslagvariabiliteit en modellen die lichamelijke processen nabootsen zijn we zelfs uniek. We zijn natuurlijk ook goed bekend met andere moderne meet-, voeding- en trainingsinzichten.


Neem contact met mij op voor meer informatie over personal coach